Top

SEO оптимизация

Със сигурност всеки е чувал понятието СЕО Оптимизация /Search Engine Optimization/. Но дори и да не сте запознати в детайли, то прекрасно знаете, че съществуват Интернет търсачки /Google, Yahoo и др./, които съставят списъци на сайтове в отговор на зададени ключови думи /например „квартири под наем“, „доставка на храна“, „хотели по морето“ и др./. При това някои сайтове излизат на първи места в търсещата система, а някои могат да бъдат намерени едва след прелистване на пет или десет страници. Именно изкачването на сайта в търсачката или СЕО Оптимизацията служи за това, вашият сайт да излиза на първите места в търсещите системи.


Като цяло СЕО представлява комплекс от мерки за повишаване позицията на даден сайт в резултат на залагане в търсещите системи на предварително зададени ключови думи или критерии.

Защо SEO оптимизация

 
2001
Преди няколко години

Докато в недалечното минало Интернет се използваше преимуществено за търсене на информация, то днес ситуацията е коренно променена. Постоянното увеличение на потребители на Интернет, навлизането на новите технологии /комуникация с целева група посредством Интернет сайт, системи за Интернет разплащане, възможност за Онлайн поръчки и др./ и много други фактори превърнаха глобалната мрежа в мощен маркетингов инструмент и в място за реализация на продажба на стоки и услуги. Например бума на електронните магазини определено свидетелства за това, че умелото използване на Интернет технологиите носи значителни приходи на собствениците на сайтове.

 
2009
Изключителна ефективност

СЕО Оптимизацията може да бъде ефективна в практически всички сфери на бизнеса, потенциалната аудитория на които търсят определени стоки или услуги. Статистиката сочи, че числеността на ползвателите на Интернет нараства стремително. Наред с това тези ползватели са особено привлекателни за бизнеса, тъй като притежават познания и по-висока покупателна способност. Замислете се само над едно – ежедневно стотици и дори хиляди хора търсят стоките или услугите които Вие предлагате, а намират тези на Вашите конкуренти. И то само поради обстоятелството, че Вашите конкуренти се намират на първите места в списъците на търсещите системи.

 
Днес
Реална необходимост

Защо е необходимо сайта да бъде на първите места в търсачките? Причините са няколко. От една страна мястото на сайта в Интернет търсачката може да се сравни с престижа на отделните райони на града. Обикновено първото впечатление за компанията клиента получава още преди да я е посетил, запознавайки се с нейния адрес и местоположение. Както доверие будят фирмите, намиращи се в „ситито“, така и най-уважаваните сайтове са тези в топ 10 на търсещата система. От друга – доброто местоположение привлича значително повече посетители. На сайтове, намиращи се на първите десет позиции /първа страница на търсачката/ внимание ще обърнат 95% от потребителите. Ако търсещата система Ви изведе на четвърта страница или назад, то на по-малко от 2% от посетителите ще издържат нервите да достигнат до Вашия сайт. Безусловно СЕО оптимизацията е много ефективен способ за привличане на клиенти, НО при едно много важно условие – тя да се извършва от професионалисти. И то не само поради обстоятелството, че неумелата оптимизация може да доведе до санкции за сайта, а поради това, че достигането на най-добрия резултат е съвместен процес по съставяне на списък на въпросите за изкачване в търсещата система и избор на цялостна стратегия за реализацията на СЕО.

Контакти
  • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
  • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: