Top

Facebook ограничава фалшивите новини и спам съобщения

Компанията Facebook разработва принципно нов начин за идентифициране на фалшиви новини и спам съобщения в новинарския поток на профилите в социалната мрежа. Внедряването му ще наложи извършването на промени в News Feed алгоритъма, за да не се допуска показването на такова съдържание.

Facebook е стигнала до извода, че потребители, които публикуват над 50 поста на ден – често споделят постове, които попадат в категорията на спам или фалшивите новини. Поради това, социалната мрежа ще насочи своето внимание именно към линковете, които тези потребители споделят, и ще ограничи разпространението им в мрежата.

Като практически резултат от тази мярка ще се ограничат материалите, пускани от прекалено активни потребители, които няма да достигат толкова широк кръг читатели. И това ще се случва независимо дали самата им страница е считана за легитимна и уважавана. Facebook дори няма да се интересува от съдържанието на самите линкове - за мрежата е важно, че връзката между този вид потребители и недостоверното съдържание е достатъчно голяма.

Важно е да се отбележи, че решението на Facebook се отнася само за крайни потребители с над 50 поста на ден, а не за официални страници.

Контакти
  • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
  • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: