Top

Услугата ReCAPTCHA става невидима за интернет ползвателите

Компанията GOOGLE обяви наскоро, че услугата reCAPTCHA, позволяваща да се различават ползвателите - хора от маскирани като хора ботове, преминава на качествено ново ниво.

reCAPTCHA беше закупена от GOOGLE през 2009 г. За разлика от други системи CAPTCHA, създаващи собствени задачи за тестване, reCAPTCHA същевременно служи за разпознаване на символи в цифровизирани книги и на снимки в Street View, с каквито не се справят OCR-програмите, като също така помага да се "упражняват" компютърните алгоритми в разпознаване на снимки.

Представената преди три години No CAPTCHA ReCAPTCHA изискваше единствено да се постави с едно кликване знака „V“ в полето НЕ СЪМ РОБОТ, докато в новия вариант няма да бъде необходимо дори това. "Невидимата" CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) действа във фонов режим, разделяйки хората от ботовете незабележимо за ползвателите на услугата. Контролно въвеждане на „V“ в поле НЕ СЪМ РОБОТ системата ще предлага единствено в случаите, когато възникнат съмнения.

Споделяйки за принципите на работа на системата GOOGLE се ограничава единствено с описанието, че се използва комбинация от машинно обучение и напреднал анализ на риска, адаптиращ се към нови и възникващи заплахи. Разгласяване на допълнителни подробности за механизмите на действие на новата услуга по всяка вероятност не влиза в плановете на GOOGLE.

 

Контакти
  • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
  • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: