Top

Тенденции за 2017 година в развитието на дизайна на уеб сайтовете

За да съответства на постоянно променящите се потребности и предпочитания на ползвателите, дизайна на съществуващите уеб сайтове следва редовно да се обновява, а при новите - да се създава с отчитане на съвременните трендове. Тенденциите в уеб дизайна подсказват какво може да се очаква в настоящата година и от какво е дошло времето да се откажем.

"Модата" при уеб дизайна не е така динамична, както е при облеклото и поради това много тенденции са устойчиви и остават актуални поне няколко години поред. Като пример ще посочим широкоформатните фонови фотографии и видео, flat-дизайна, отказа от фотографиите на стоки и следване на правилото mobile first при създаването на адаптивния дизайн - всички те може да се каже с положителност, че ще запазят своите позиции и през настоящата година.

Още няколко тенденции може да бъдат класифицирани като популярни и удържащи своята актуалност- активното използване на анимирани елементи с помощта на HTML5 и CSS3, широкото използване на jQuery, а също и т. нар. "картов дизайн" /card design/. В интерес на истината, по отношение на последния, може да се упомене, че той започва да отстъпва от своите позиции - при него се явява сложността и предизвикателството да бъде представена йерархията на информацията, отделяйки главното от второстепенното.


Очакваните трендове при уеб дизайна като цяло са концентрирани около положителния опит на ползвателите. В първостепенна задача се превръща необходимостта уеб сайтовете да предоставят удобна среда, в която посетителите, независимо от своя опит при взаимодействие с различни уеб сайтове, да могат бързо и удобно да получат желаната информация или да изпълнят желаното действие.

Контакти
  • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
  • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: