Top

След 20 юли 2018 г. Google ще маркира всеки сайт без SSL сертификат като "Not Secure"

 

Ако сте редовен читател, знаете, че от доста време се говори за това. Google също така измести датата няколко пъти, опитвайки се да избегне масовото прекъсване, което ще се случи, когато уебсайтовете започват да се етикетират "Незащитени". Настъпи времето обаче всички уебсайтове да мигрират към HTTPS протокол.


Защо HTTPS?
HTTP е стара система по съвременните компютърни стандарти. Това е протокол за комуникация и за известно време работи добре. За съжаление HTTP не е надежден. Когато правите HTTP връзка с уебсайт, трябва да знаете, че връзката не е сигурна. Това означава, че всеки може да "подслушва" връзката и да открадне или да манипулира всички данни, предавани по този канал.

HTTPS е сигурен. Когато правите връзка с уебсайт, изпратените данни са кодирани. Това по същество го прави безполезен за всеки без съответния ключ. Отвъд сигурността, HTTPS също блокира интернет доставчици от възможности за "инжектиране" на реклами на уебсайта Ви, по-бърз е и работи по-добре от HTTP и накрая трябва да имате криптиране, за да използвате HTTP / 2, който все повече се налага като опция.

Какво трябва да направя?
Трябва да инсталирате SSL сертификат и да мигрирате уебсайта си в HTTPS. Преди да си поръчате обаче, направете справка за това, което трябва да защитите. Може да имате само един домейн или може да имате нещо по-сложно като поддомейни или дори няколко домейна, в който случай ще искате да намерите правилния сертификат. Не се притеснявайте, има разнообразен набор от предложения, които покриват почти всеки случай на употреба.

Така или иначе, ключовият подход е, че трябва до края на юли да сте инсталирали сертификат за SSL, за да не гневите Google.

Контакти
  • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
  • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: