Top

От юли 2018 г. браузърът Chrome ще показва предупреждение за "несигурност" ...

От юли 2018 г. уеб браузърът на Google Chrome ще показва предупреждение за "несигурност" на посетителите на всеки сайт, който няма конфигуриран SSL сертификат. Това означава, че определено трябва да се подготвите за тази промяна, като се убедите че сайтът ви използва сигурна връзка по https протокола.

 

Защо ще се случи това?

През последните няколко години Google направи редица усилия, за да насърчи собствениците на уеб сайтове да защитават своите данни за сайтове и клиенти, като използват криптирана връзка. Промяната цели да се оптимизира онлайн пространството, като се защитят личните данни и корпоративната информация, преминаващи през сайтовете.

 

Когато е активиран SSL сертификат, целият трафик в домейна е шифрован. Това гарантира, че цялата комуникация между потребителя и сървъра на сайта при обмяна на информация като кредитни карти и пароли е защитена. Taĸивa дaнни също мoгaт дa бъдaт – лични дaнни и ĸopпopaтивнa инфopмaция, EГH, имeйл aдpecи, бaнĸoви ĸapти и дpyгa чyвcтвитeлнa инфopмaция нa пoтpeбитeлитe нa caйтa.

 

Другите браузъри ще извеждат ли подобно предупреждение?

Понастоящем само Google Chrome е настроен да показва несигурно предупреждение. Въпреки това, в близко бъдеще, други браузъри ще последват този пример и ще приемат същата политика.

Дори ако Вие не обработвате чувствителни данни (като информация за кредитна карта или пароли), сайтът Ви все пак ще бъде означен като "несигурен" от браузъра Chrome. Посетителите на сайта Ви ще го напуснат след като видят това предупреждението и ще изберат да посетят друг сайт който им показва зеления катинар в адресната лента.

Как да подготвя сайта си за тази промяна?

За да сте сигурни, че трафикът към уебсайта Ви не е засегнат, препоръчително е да инсталирате SSL сертификат. Изборът му е от съществено значение за това, как ще се позиционира Вашия бизнес в уеб пространството и най-вече в търсачките. Вече знаем че сайтовете, които комуникират през https се харесват повече от търсачките и се позиционират по-напред.

 

Всяка компания може да избере безплатна алтернатива като Let’s Encrypt или да закупи SSL сертификат, към който доверието е по-силно и който допълнително дава увереност в една организация, която се грижи за сигурността на своите потребители. Ако закупувате SSL сертификат, имайте предвид, че не всички сертификати са еднакви. Можете да използвате някой от многобройните инструменти за проверка на качеството на сертификата като например https://www.ssllabs.com/ssltest/

 

Но независимо от Вашия избор ние от РОНА Софт ви съветваме настоятелно - до 01.07.2018 година да инсталирате SSL сертификат на своя сайт.

Всички нови и стари клиенти на Рона Софт ще бъдат безплатно мигрирани от http към https връзка.

Контакти
  • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
  • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: