Top

НОВИНИ / БЛОГ - За или Против наличието на този раздел във Вашия уеб сайт

Фирменият уеб сайт представя бизнеса ви в интернет пространството, той е вашата визитна картичка. В него е интегрирана информацията за вашата компания, продуктите или услугите, които тя предлага. От уеб сайта се възползват както вашите клиенти – настоящи и бъдещи, партньорите ви, дори и конкуренцията се информира за състоянието на вашия бизнес.


Тук ще разгледаме въпроса, дали ви е нужно да разполагате със секция НОВИНИ или фирмен БЛОГ.


Убедени сме, че всеки от вас е попадал на уеб сайтове, в които последната новина/новини носят дата отпреди месеци, а нерядко и година. Това при всички случаи може да се определи като негативна ситуация, която руши имиджа на вашата компания. У посетителя на сайта остава усещането, че бизнеса на тази компания е в застой. Нещо повече – това може да доведе и до съмнения в актуалността и на останалата част от информацията в сайта. Извършвани са локални проучвания, при които висок процент анкетирани са задавали въпроса „Дали тази компания или този бизнес все още съществуват“ при разглеждане на уеб сайтове с новини, по-стари от една година.
Може при създаване на нов уеб проект да ви се стори добра идеята да разполагате с модул „Новини“ в своя уеб сайт, но се замислете върху това - резултатът от една подобна секция, в която не се публикува нищо с месеци би бил дори негативен. Може да заключим, че ако не публикуваме редовно новини, наличието на такава секция на сайта не само, че не помага, но дори вреди на представянето на бизнеса ни в Интернет.


Ако сте активни, наличието на раздел „НОВИНИ“ би бил огромен плюс.


Ако често публикуваме новини у посетителите се създава усещане за "жизненост", за работещ и развиващ се успешно бизнес. Трябва да споменем и че не трябва да се прекалява, но при публикуване на една новина на една или на две седмици, бихме могли не само да поддържаме това усещане за динамика, но и да си помогнем по отношение на позиционирането на уеб сайта в търсещите системи.
Съдържанието на вашия сайт и неговото периодично обновяване е от ключово значение за позиционирането му при търсене в Google и в другите търсачки. Повече съдържание, което е уникално и редовно се обновява и разбира се, което е свързано с тематиката на сайта, по правило означава по-добро позициониране в Google.
Важно е обаче да разполагаме с времето, а и с капацитета да създаваме ново съдържание. Много наши клиенти коментират, че „създаването“ на съдържание за този раздел е трудно при техния конкретен бизнес или дейност. Не е задължително да бъдат буквално новини - в раздела може да бъдат публикувани и материали, свързани с промени в отрасъла, в който се развива вашия бизнес или пък със социалния живот на компанията, както и нови данни за предлаганите продукти и услуги.


Като извод може да се каже - секцията новини е нужна, но не на всяка цена.

 

Контакти
  • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
  • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: