Top

Какво трябва да имате предвид при стартиране на онлайн бизнес

Предстои Ви да стартирате онлайн бизнес, като поръчате изработката на електронен магазин. Електронния магазин представлява софтуерна платформа за извършване на търговия чрез и в Интернет.
Ето някои полезни съвети, които е наложително да спазвате, и които произтичат от правно-нормативната уредба у нас.

 • Закон за авторското право и сродните му права
  Не Ви препоръчваме да регистрирате домейн с име, сходно с името на утвърдени марки продукти и услуги;
  Дизайна на новия проект не бива да прилича или да копира елементи от дизайна на регистрирани и патентовани търговски марки;

 • Закон за защита личните данни
  Изработвания електронен магазин следва да гарантира опазването на личните данни на своите клиенти.
  Необходимо е разработването на отделна информационна страница в уеб сайта, уведомяваща клиентите и посетителите, че информацията, която ви предоставят при извършена продажба, ще бъде съхранявана прилежно.

 • Закон за електронната търговия
  Онлайн магазина следва задължително да изпраща потвърждение за получена поръчка до клиента. Това потвърждение дава правна сила на сключената сделка и има статут на сключен онлайн договор.
  Когато пращате електронна поща с рекламно представяне на продуктите в онлайн магазина Ви, следва задължително да отбележите, че това е непоискано съобщение и има търговски характер. Писмото трябва ясно да показва кой е подателят и да определя точните условия за ползване на промо оферти, отстъпки или други специални предложения.

 • Закон за защита на потребителите
  Необходимо е да оповестите в своя сайт, че спазвате разпоредбите за връщане на закупената стока. Според този Закон потребителят има право да върне закупената стока в 14-дневен срок от получаването й без да посочва причината за това, без да дължи обезщетение и без да поема разходите за това. Наред с това публикуването на тази информация ще повиши доверието на потенциалните Ви клиенти към Вас.
Контакти
 • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
 • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: