Top

Видео материалите в развитието на съвременния уеб дизайн

Видеото започва все по-често да се използва при оформлението на уеб сайтовете.

Нарасналата роля на анимираните елементи в модерния уеб дизайн, дава основание да се рлогнозира, че широко-форматното видео ще заеме мястото, което сега се полага на широко-форматната фотография. В полза на тези очаквания говори и факта, че интегрирането на такова видео в дизайна на съвременните уеб сайтове се опрости значително. А и то се зарежда неимоверно по-леко на новите мобилни устройства.


Този тренд вече се стартира от много компании и не е далеч момента, когато във всеки трети или пети сайт ще се наблюдават интегрирани видео материали. Това от своя страна ще повиши изискванията и търсенето на нови и интересни видео съдържания. Поради тези причини може да се очаква стоковите библиотеки на продуктовите каталозите активно да се попълват с видео презентации. Както и сегменти като новини, материали в разделите за съответните компании и т.н.


Посетителите на уеб сайтове са привикнали към статични фотографии или картинки. Видеото предизвиква удивление и привлича към себе си внимание поради факта, че страницата със заредено видео „оживява“ пред него.
Не е трудно обаче да се направи прогноза, че макар и да се счита за съвсем ново направление в уеб дизайна, този тренд едва ли ще се задържи повече от 4 -5 години. Просто към него посетителите също ще привикнат и след няколко години видеото ще остане да се използва там, където неговото използване е наистина уместно.

Контакти
  • гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
  • Пон - Пет 09:00 - 18:00
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: