Top

Адаптивен дизайн

 

Защо адаптивен дизайн

Адаптивен уеб дизайн /Responsive Web Design/ – сравнително ново направление в дизайна на уеб ресурсите, но към настоящия момент явяващо се един от главните показатели за качеството на даден сайт. Тази технология осигурява отлично възприемане на информацията от различни устройства, ползващи Интернет. Това означава, че един и същ сайт може да се разглежда на най-различни устройства, независимо от тяхната разделителна способност или големина на екрана – от смартфони, таблети, фаблети и лаптопи, до огромни монитори и т.н. При това разглеждането на сайта ще бъде еднакво удобно за всички формати – например няма да е необходимо да се „разширява“ дадена област от сайта, за да не се пропусне линк или важен информационен пасаж. Адаптивният дизайн е призван да направи уеб страницата и нейното съдържание съответстващи на това устройство, с което те се разглеждат. Той се създава посредством използването на гъвкави технологии: подвижна структура, адаптивни изображения и възможности за използване специфичните функции на различните устройства. Обхваща цялата Ваша целева аудитория, доставяйки основното послание на сайта до притежателите на практически всички устройства, имащи достъп до Интернет, като решава задачите пред бизнеса с еднаква ефективност както на 30“ монитори, така и на стандартните персонални компютри, таблети или смартфони.

Огромното разнообразие от мобилни устройства
Всички те се различават по размер на екрана, резолюция, формат и съответно как на тях може да се изобразява даден уеб сайт. Затова е от ключово значение Вашия сайт да изглежда добре и да се изобразява правилно при различните потребители, независимо от това какво мобилно или стационарно устройство ползват.
Увеличението на мобилния Интернет трафик
С ръста на популярност на мобилните устройства броя на ползвателите им, които посещават Вашия сайт посредством тях рязко се увеличи. Не би било далновидно тези потребители да бъдат игнорирани /тук не говорим за няколко души на ден, а за значителната част от Вашата прицелна група/. На тези хора следва да им бъде удобно да ползват информацията или услугите от Вашия сайт или те ...просто няма да го правят.
Актуалност на информацията
Ако Вашият сайт съдържа често актуализираща се информация, прочитането на която би била от съществено значение за вашите партньори, можете да бъдете убедени в това, че те ще я потърсят през своя смартфон /просто защото в значителна част от работния ден те нямат под ръка друго устройство/. Направете така, че те да имат възможността и удобството да ползват услугите на Вашия сайт постоянно.
 

 

В заключение ще споменем само един статистически доказан факт, а именно че след 2014 г.  количеството влизания в Интернет сайтове през мобилни устройства значително превъзхожда тези, направени през стандартни персонални компютри или лаптопи. Поради това ние от РОНА СОФТ сме убедени, че съвсем скоро всеки неадаптиран за комуникация с мобилната интернет аудитория проект ще се превърне автоматично в губещ – неминуема фаза от еволюцията на посткомпютърната епоха.

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
+359 2 465 45 25
+359 888 722 541
ЗАПОВЯДАЙТЕ
гр. София 1415, бул. Черни Връх 189Г, офис 4
ИЗПРАТЕ НИ ИМЕЙЛ
Офис: